12 Temmuz 2011 Salı

sebzeli ekmek dilimleri

Fırında pişmiş sebzelerle, ekmeği, yine fırında birleştiren harika ve son derece hafif bir tarif. Aşağıda örnek bir sebze karışımı versem de, siz tabii ki istediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 avuç dilimlenmiş karnabahar çiçeği
- 1 avuç dilimlenmiş havuç
- 1 avuç dilimlenmiş renkli veya yeşil domalık biber
- 1 avuç dilimlenmiş kabak
- 1 avuç dilimlenmiş patates
- 1 avuç dilimlenmiş mantar
- 4 diş ezilmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, istediğiniz baharatlar
- 8 dilim ekmek
- Üzerine koymak için rendelenmiş peynir (mozzarella, parmesan, taze kaşar olabilir)
- (Evde varsa) humus / labne peyniri(50 gr)


Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Bir fırın tepsisine, geç pişen sebzeleri (karnabahari patates, havuç, biberler) koyun. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve istediğiniz diğer baharatları ekip, harmanlayın. 20 dakika boyunca pişirin.



 20 dakika sonra, sarımsağı, kabağı, mantarları da ekleyin. 10-15 dakika daha pişirin. Pişirme işleminden sonra, sebzeler yumuşamalı
   

Bu arada ekmekleri ince ince dilimleyin. Her iki yüzüne de, bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Ekmekleri ya fırında, ya tost makinesinde veya ekmek kızartma makinesinde hafif kahverengileşinceye kadar kızartın.


Ekmekler daha sıcakken, üzerine humus veya labne peyniri veya tereyağı sürün. Folyo ile kapladığınız bir fırın tepsisine ekmek dilimlerini dizin.


Üzerilerine fırında pişirdiğiniz sebzeleri yerleştirin. Üstlerine ise rendelenmiş peynir serpin. Fırının ızgara kısmını yakıp, 2-3 dakika peynirleri eritin. (Aman fırını ızgarada bırakıp gitmeyin, ekmekleriniz yanmasın:))
Üzerine peynir rendelenmezse, veganlar için de uygun bir seçenek olacaktır.





Yukarıdaki malzemelerle yaklaşık 8 dilim sebzeli ekmek yapmak mümkün. 1 porsiyonda 2 dilim sebzeli ekmek olduğunu varsayarsak;

2 dilim fırında sebzeli ekmeğin kalori değeri: 406 kkal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder