11 Temmuz 2011 Pazartesi

çilekli cupcake


Çilek sevenlerin bayılacağı bir tat : 
Çilekli Cupcake



 Malzemeler
 3 bucuk bardak un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 stick (tuzsuz olsa iyi olur ) tereyağı
2 su bardağı şeker 
3 büyük yumurta 
1 büyük yumurta beyazı 
1 su bardağı tam yağlı süt
2 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı minik minik doğranmış çilek,

Fırını 180 derecede ısıtıyoruz. Muffin kalıplarının içine  kağıtlarını koyuyoruz. Geniş bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu çırpıyoruz.Tereyağı ve şekeride ekleyip krema gibi hafif ve kabarık bi karışım elde ediyoruz. Sonra yumurtaları eklıyoruz. Her yumurtadan sonra bıraz cırpıp öle ikinciyi yumurtayı ekliyoruz.


Mikserin hızını azaltıyoruz. Karışıma vanilyayı ekliyoruz. Sütüde ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonra doğranmış çilekleri ekliyoruz. Karışımı kalıpların 3te 2sini doldurcak şekilde paylaştırıyoruz.





Yaklaşık 20 dk pişiriyoruz. Çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Üzerine bir kat çilek buttercream sürüyoruz donmasını bekliyoruz. Üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.


2 gün dolapta kalır bu cupcakeler =)


Çilekli buttercream


Malzemeler
4büyük yumurta akı (oda sıcaklığında)
1 bardak şeker

Yumuşatılmış 3 stick tuzsuz tereyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş
1,5 bardak taze çilek püresi


Bir tencerede kaynayan suyun üzerine ısıya dayanaklı bi kase yerleştirip yumurta akını ve şekeri içine koyuyoruz.Şeker eriyene kadar karıştıralıım.


Kaseyi alalım. 5 dakika orta hızda çırpalım.Parlak ve sert bi görüntü olsun diye ortadan yükseğe çıkartarak yaklaşık 6 dakika daha cırpalım.Sonra düşük hızda her seferinde bir parça tereyağı ekleyerek çırpmaya devam edelim.

Çilek püresini ekleyip düşük hızda pürüzsüz kıvam elde edene kadar 3-5 dk daha çırpalım ve hazır. hemen kullanabiliriz yada ağzı kapalı bir kapta buzdolabında 3 gün kadar bekletebiliriz. Buzdolabından çıkartırken kullanmadan önce oda sıcaklığına getirelim ve düşük hızda bi çırpalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder