10 Ocak 2011 Pazartesi

" Aşk ve Ölüm" Balesi Ankara'da

 
 Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk dili konuşan halkların ortak mirası olan ''Dedekorkut Destanı''ndan uyarlanan ''Aşk ve Ölüm'' balesini 13-14 Ocakta Ankaralı sanatseverlerle buluşturacak.

Azerbaycan'ın ünlü müzisyeni, eski Kültür Bakanı ve halen Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçiliği görevini yürüten Polat Bülbüloğlu'nun bestelediği iki perdelik bale, Rusya Ekaterinburg Opera ve Balesi'nin sanatçıları tarafından sahneleniyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığının katkılarıyla sahnelenen eser, Türk kültürünün tanıtılmasının yanı sıra iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi açısından da büyük önem taşıyor.

Opera metni ve koreografisi Nadejda Maligina tarafından hazırlanan eserin orkestra şefliğini Pavel Kliniçev üstlendi. Dekoru İgor İvanov'a ait eser, 13-14 Ocak tarihlerinde Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde seyirciyle buluşacak.

''Aşk ve ölüm"

Bilim adamlarının bin 300 yıldan eskiye dayandığını ifade ettiği ''Kitab-ı Dede Korkut'' adlı köklü eser, bambaşka bir formda yeni nesillerle buluşuyor. Bu nedenle Dede Korkut Destanı'ndan uyarlanan ''Aşk ve Ölüm'' balesi, Türk dünyası kültür sanat hayatı açısından çok önemli bir adım olarak görülüyor.

Bale, iyilik ve kötülüğün ölümcül mücadelesinin doruğunda, cesur Azer ile zarif Baycan'ın aşkını anlatıyor. Dede Korkut Destanı'nda anlatılan olaylar, tüm insanlığa hitap eden evrensel bir nitelik taşıyor. ''Aşk ve Ölüm'' balesi de yaşamın amacını, hayatı, ölümü, dostluğu, ihaneti ve vatan sevgisini ele alıyor. Eser, klasik senfoni, ezgisel folklor alıntılarıyla halk danslarının tanınan parçalarını içeriyor.  

Ayrıntılı bilgiyi burdan alabilirsiniz =)


Fiyatlar

YER HARF SIRA KOLTUK TAM
I Parter A-B 2 49 20,00 TL İndirimsiz
II Parter C-G 5 135 17,00 TL
II Parter H-R 8 209 15,00 TL
Balkon A-O 14 300 10,00 TL
Loca
5 5 60,00 TL

Temsil Tarihleri

13.01.2011 Perşembe       20:00  OPERA SAHNESİ
14.01.2011 Cuma       20:00OPERA SAHNESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder